Háziorvosi rendelő felújítása, bővítése és a védőnői szolgálat helyiségeinek, irodájának kialakítása, korszerűsítése, eszközök beszerzése Mezőszemerén


A kedvezményezett neve: Mezőszemere Község Önkormányzata
A projekt címe: Háziorvosi rendelő felújítása, bővítése és a védőnői szolgálat helyiségeinek, irodájának kialakítása, korszerűsítése, eszközök beszerzése Mezőszemerén
A szerződött támogatás összege: 53,800,111 Ft
A támogatás mértéke: 100%
A projekt tartalmának bemutatása:

  • Az orvosi rendelő épülete a község belterületén, a Szabadságút 125. számú, 681 hrsz-on található. Az épület nettó alapterülete 185,18 m2. Szerkezete leromlott állapotú, az érvényben lévő OTÉK előírásainak nem felel meg. Nem biztosított az épületnek fogyatékosok általi használhatósága, valamint az energetikai követelményeknek sem tesz eleget.
  • Tervezési program szerint az épületben lévő szolgálati lakás megszűnik, helyére kerül a védőnői hálózat. Kialakítása:49/2004.(V.21.)EszCsM rendelet alapján történik. A háziorvosi rendelő felújítása, bővítése szintén az érvényben lévő 60/2003. (X.20.) előírásoknak megfelelően kerül kialakításra. Továbbá lehetővé kell tenni fogyatékkal élők részére az épület megközelítését, használatát. El kell készíteni az épület hőszigetelését, nyílászáróinak cseréjével együtt.
  • A fenti előírások betartásával készült az orvosi rendelő bővítése: az orvos és beteg négyszemközti találkozását biztosítva, szociális blokk és a WC blokk felújításával, előírásoknak megfelelő hulladék tárolók (kommunális és veszélyes hulladék) kialakításával.
  • Az utcai frontra kerül elhelyezésre a védőnői hálózat, valamint a Baba- mama szoba. Minden funkció önállóan megközelíthető: akadálymentesen is.
  • A területen lévő parkolók kialakítása (itt is biztosítva az akadálymentes parkolót) megfelel az előírásoknak.
  • Felnőtt és gyermek háziorvosi, iskola- és ifjúságorvoslási rendelő eszközfelszereltsége a 60/2003. (X.20) ESzCsM rendeletben foglalt minimumfeltételeknek megfelelő eszközparkkal rendelkezik. Az eszközök állapota rossz, elavult, sok közülük nem működik, hatékonyan nem használható. A meglévő eszközök már alig biztosítják a minimumfeltételek meglétét. A jelenleg meglévő eszközrendszer és a bútorok nagymértékben fejlesztésre és cserére szorulnak. A sürgősségi ellátás eszközei is beszerzésre kerülnek, így egy defibrillátor is, illetve a védőnő részére mobil informatikai eszköz is beszerzésre kerül.

A projekt befejezési dátuma: 2018.12.31.
A projekt azonosító száma: TOP-4.1.1-15-HE1-2016-00002

SZ2020_arculati_kezikonyv_2018.03.01-tol_hatalyos.pdf-1