Főzőversennyel indult a majális Mezőszemerén

Mezőszemere Község Önkormányzata és a Mezőszemerei Civil Egyesület közös szervezésében idén is megrendezésre került a majális az 56-os emlékparkban 2018 május 1-jén.
Üdén zöldellő környezetben főzőverseny, kerékpáros ügyességi versenyek, valamint diótörő verseny várta a majálisozókat. A főzőverseny reggel 9 órakor vette kezdetét, melyre a nagy érdeklődésnek köszönhetően 17 csapat nevezett be. A csapatoknak tyúkos káposztát kellett elkészíteniük, melyhez a hozzávalókat és a tűzifát az önkormányzat biztosította. Míg a bográcsokban rotyogott az étel, addig kisebbek és nagyobbak először bicikli lassúsági versenyen, majd pedig bicikli gyorsasági versenyen mérhették össze tudásukat, illetve nagy sikernek örvendett a diótörő verseny is. A vetélkedőkben megéhezett és megszomjazott résztvevők, valamint minden majálisozó virsli-és italjegyet vehetett át, melyeket az önkormányzat jóvoltából a helyszínen működő büfében lehetett beváltani. A gyermekek örömére a Roma Kisebbségi Önkormányzat jégkrém jegyeket osztott a fiataloknak. Szintén a gyermekek korosztályát várta a kézműves sátor, melyben a legifjabbak megcsillogtathatták kézügyességüket és kreativitásukat, a bátrak pedig az arcfestés által átváltozhattak tigrissé, kalózzá, tündérré vagy pillangóvá.
A főzés elkészültével a rendezvény résztvevői megkóstolhatták a csapatok tyúkos káposztáit, és jóllakhattak a hatalmas kondér tyúk-húslevessel Kiss Lászlóné és Bukta Ferencné jóvoltából.
A majálist eredményhirdetés zárta, ahol minden versenyszám első három helyezettje jutalomban és oklevélben részesült. A legfinomabb ételt Makula Aranka csapata főzte, akik a Mezőszemerei Házi Tészta Manufaktúra tésztacsomagjával lettek gazdagabbak, a kerékpáros lassúsági verseny leglassabbika Balogh Dénes volt, a leggyorsabbnak pedig Nagy Gergő bizonyult, aki diótörésben is megmutatta rátermettségét, ebben a versenyszámban is első helyezést ért el. Ezúton is gratulálunk a győzteseknek!

A rendezvényről készült még több kép az alábbi linken érhető el. Képek